Volvo Bus

belgië

Rapporten

De analysetool

Rapporten worden door velen als de kern van een wagenparkbeheersysteem gezien. Daarom biedt Volvo Connect niet alleen overzichtelijke en duidelijke standaardrapporten, maar ook functies voor delen, exporteren en aanpassen.

Overzicht - en alle details

Hebt u het idee dat de kosten toenemen? Of andere zorgen over de prestaties van het wagenpark? Blader door de rapporten en vind het antwoord. De rapporten vormen ook een goed uitgangspunt om de redenen hiervoor te vinden. Brandstof- en energieverbruik, milieuparameters en veiligheidsgerelateerde gegevens worden opgevolgd en in overzichtelijke standaardrapporten gepresenteerd. Voor het gehele wagenpark, voor afzonderlijke voertuigen of voor groepen voertuigen.

Aanpassen, compileren en analyseren

U kunt ook uw eigen rapporten ontwerpen. U kunt kiezen uit een breed scala aan parameters om te zoeken naar de gewenste details, en het staat u vrij om de gegevens te combineren. Bovendien kunt u de rapporten delen met collega's, zelfs extern, of als een spreadsheet downloaden voor verdere analyse.

Standaardrapporten

Voor uw gemak bevat Volvo Connect een set vooraf gedefinieerde standaardrapporten. Elk van deze rapporten bevat een selectie veelgebruikte parameters, wat de meeste reguliere behoeften dekt. Alle standaardrapporten kunnen worden gewijzigd en als uw eigen, aangepaste rapporten worden opgeslagen.

Prestaties

Het prestatierapport bevat basisgegevens zoals rijtijd, afstand, gemiddelde snelheid en stationair draaien. U kunt de gegevens sorteren per voertuig of chauffeur, individu of groep. U kunt het tijdsbestek of de parameters eenvoudig wijzigen en trends bekijken.

Brandstof en AdBlue

Voor de meeste busactiviteiten is brandstof de grootste kostenpost. Dit rapport vertelt u niet alleen hoeveel brandstof wordt verbruikt, maar ook hoeveel brandstof wordt verbruikt tijdens stationair draaien, rijden en bij het gebruik van cruisecontrol. En natuurlijk het aantal kilometers per liter.

Het milieu

Hierin worden de milieugegevens verzameld. De belangrijkste emissiewaarden, CO2, stikstofoxiden en deeltjes worden berekend. Daarbij de motorklasse en het emissieprofiel, brandstof- en energieverbruik en afstand. U kunt ook controleren op afstanden die zijn gereden met een hogere emissie dan normaal.

Samenvatting

Een zeer nuttig rapport waarin u snel het verbruik, de afstand, de tijd en de gemiddelde snelheid voor verschillende rijomstandigheden kunt bekijken. Per voertuig, chauffeur, groep of individu.

Veiligheid

Het veiligheidsrapport is evenzeer een indicatie voor het comfort van passagiers. Hier kunt u de hoeveelheid en frequentie van abrupt accelereren en remmen bekijken, en hoe vaak de ABS-functie is geactiveerd. Ook hier kunt u gegevens sorteren op voertuig, chauffeur en groep.

Elektromobiliteitsrapporten

Volvo Connect biedt twee speciale rapporten voor elektrische bussen. Het rapport Energieverbruik is een replica van het rapport Brandstof en AdBlue. Het rapport Elektrische prestaties bevat meer parameters, zoals afstand, gemiddelde snelheid en energierecuperatie.

Neem contact met mij op overPrivacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Mandatory