Volvo Bus

belgië

Functies in Volvo Connect

Volvo Connect is ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken. Het bevat snelkoppelingen naar relevante informatie en u kunt eenvoudig wisselen tussen details en overzicht. De navigatie kan aan uw workflow worden aangepast, en dat is met name handig als u nieuwe services en functies toevoegt.

Uw persoonlijke dashboard

Het begint allemaal op het dashboard. Uw dashboard. Dit is waar u uw services organiseert door widgets op de door u gewenste plekken te plaatsen. Widgets worden gearchiveerd en u kunt kiezen welke widgets u op uw startscherm wilt weergeven. Er is ook een 'Nieuws'-widget waar u eenvoudig nieuws en updates van Volvo Bus kunt vinden.

Eenvoudig beheer

Met Volvo Connect kunt u uw services, geconnecteerde voertuigen en chauffeurs snel en eenvoudig beheren. Via rechtstreekse links kunnen voertuiggegevens worden gecontroleerd en bewerkt, evenals de contactgegevens van de chauffeur en chauffeur-ID. Zowel voertuigen als chauffeurs kunnen met slechts een paar klikken aan openbare groepen worden toegevoegd.

Houd de controle met Volvo Connect

Nauwkeurige en relevante informatie is cruciaal voor een efficiënt wagenparkbeheer - en vormt de kern van Volvo Connect. Realtime gegevens in combinatie met uitgebreide rapporten kunnen eenvoudig worden opgehaald uit de connected services van Volvo en worden gepresenteerd op de door u gewenste manier. Met de nodige informatie houdt u uw wagenpark productief.

Vehicle Status: controleer het dashboard op afstand

Als uw chauffeur een rode of gele waarschuwing op het instrumentenpaneel ziet, is de gerelateerde foutcode direct op uw scherm beschikbaar. U kunt onmiddellijk controleren of dit een terugkerende waarschuwing is door de voertuighistoriek te bekijken. Een belangrijke hulp bij het beslissen wat te doen en wanneer u uw chauffeur assistentie moet verlenen. Basisvoertuiggegevens en een volledig overzicht van het wagenpark zijn ook inbegrepen.
Voertuigstatus

Rapporten: alle details, op úw manier

Overzichtelijke rapporten zijn van onschatbare waarde voor productiviteitsverbeteringen. Algemene operationele gegevens, brandstof- en energieverbruik en ook milieuprestaties zijn beschikbaar in standaardrapporten. De rapporten kunnen worden opgesteld en samengevoegd volgens uw voorkeuren, en u kunt eenvoudig uw eigen rapporten maken.
Rapporten

Vroegtijdige waarschuwingen met meldingen

Met meldingen kunt u onaangename verrassingen voorkomen. Waarschuwingen of gebeurtenissen die u wilt volgen, kunt u direct filteren en weergeven. U weet niet alleen wat er is gebeurd, maar ook waar en wanneer.

Blijf onderweg op de hoogte

Niet op kantoor? Volvo Connect is een cloudservice. Als u ingelogd bent, hebt u toegang tot al uw functies en services, zelfs op uw smartphone.

Bescherm de inzetbaarheid

Al uw klanten verwachten dat de bus op tijd komt en ze veilig en punctueel op hun bestemming aankomen. Niet-geplande stilstand moet op alle mogelijke manieren worden voorkomen, en goed gepland onderhoud is cruciaal voor het verbeteren van de beschikbaarheid.

Workshop Historiek

Via Workshop Historiek kunt u een snel overzicht krijgen van de onderhoudsgegevens van uw voertuigen. U kunt ook gedetailleerde informatie krijgen, zoals datum, kilometerstand en een lijst met gebruikte onderdelen.
Werkplaatsservices

Service Kalender

Volvo Connect Service Kalender helpt u om onderhoudsschema's, werkplaatsafspraken en andere voertuiggerelateerde activiteiten bij te houden.
Werkplaatsservices

Magazijnonderdelen

Zodra u weet wat u nodig hebt, kunt u uw originele Volvo-onderdelen bestellen in ons online onderdelenmagazijn. Met ons wereldwijde logistieke en dealernetwerk kunnen we garanderen dat uw onderdelen de kortste route naar uw werkplaats volgen.
Onderdelen

Voertuigspecifieke documentatie

De meeste Volvo-bussen zijn aangepast aan de specifieke vereisten van de bestuurder. Met Volvo Connect kunnen de verbruiksgoederen en onderdelen van elk voertuig eenvoudiger worden bijgehouden.
Werkplaatsservices

Externe toegang tot kilometerteller en foutcodes

Aflezen van voertuiggegevens op afstand is uitermate nuttig bij de onderhouds- en serviceplanning. Met externe en continue toegang tot kilometerstand en foutcodes kunt u uw onderhoudsschema's en werkplaatsplanning optimaliseren.
Voertuigstatus

Werkplaatshandleidingen

Met Volvo Connect krijgt u direct toegang tot bijgewerkte specificaties en instructies voor onderhouds- en reparatieprocedures. Geen risico op fouten die het gevolg zijn van verouderde informatie of onvolledige instructies.
Werkplaatsservices

Verbeter de veiligheids- en rijprestaties

Tevreden passagiers zijn de ultieme graadmeter voor bedrijven. En chauffeursprestaties zijn de allerbelangrijkste factor voor comfort en veiligheid. Via Volvo Connect kunt u rijgedrag analyseren en assistentieservices toevoegen om van elke reis een prettige ervaring te maken.

 

Zone Management

Dit is een unieke Volvo-service op basis van geofencing, maar met extra functies. Bijvoorbeeld veiligheidszones, waarbij de rijsnelheid binnen een gedefinieerd gebied of deel van de route vooraf is ingesteld. Alles gaat vanzelf zonder dat de chauffeur iets doet.

Zone Management

Rijprofiel

Uw geconnecteerde voertuigen rapporteren continu gegevens over positie, snelheid, brandstof en energieverbruik, en verschillende andere parameters. Als u zich aanmeldt voor Rijprofiel, biedt Volvo Connect een stroom aan realtime gegevens met een hoge resolutie. Dit helpt als u de reeks gebeurtenissen die hebben geleid tot een storing of een incident wilt analyseren.

Rijprofiel

I-Coaching

Met Volvo I-Coaching kunt u uw chauffeurs ondersteunen met onmiddellijke feedback. De unieke service ontvangt rijgegevens zoals snelheid, accelereren, remmen, en meer, en deze worden direct aan de chauffeur doorgegeven als waarschuwing als de ingestelde waarden worden overschreden. Het is bewezen dat dit type feedback zorgt voor minder brandstofverbruik en een hoger passagierscomfort. De waarschuwingen worden ook aangegeven als gebeurtenissen en meldingen in Volvo Connect.

Volvo I-Coaching

Downloaden

Hieronder staan links naar documenten voor meer informatie over voordelen, kenmerken, feiten en cijfers.

Brochure Volvo Connect Format PDF Size 482 KB

Neem contact met mij op overPrivacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Mandatory