Volvo Bus

belgië

Verbonden bussen

Openbaar vervoer online

Connectiviteit vormt de basis voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer van morgen. Stiptheid, inzetbaarheid en passagierstevredenheid hebben allemaal voordeel van nauwkeurige operationele gegevens in real-time. Daar komen vlottere onderhoudsprocedures en verbeterde kostenbeheersing nog bovenop.

Verbind uw wagenpark

De Volvo Connected Services betekenen een nieuw niveau van controle voor uw bedrijf, en de services zijn allemaal afgestemd op bus- en touringcaractiviteiten. Geschikt en nauwkeurig. Gemakkelijk te gebruiken en aan te passen om aan de groeiende vraag te voldoen, wat aanzienlijke bedrijfsvoordelen oplevert:

  • Prestaties van het wagenpark optimaliseren
  • Operationele kosten optimaliseren
  • Beschikbaarheid vergroten
  • Efficiency en winstgevendheid verhogen
  • Chauffeursprestaties verbeteren
  • Verkeersveiligheid verhogen
  • Bedrijfsbeheer verbeteren
  • Administratie verminderen

Mogelijkheden met verbonden bussen

Bij Volvo zijn ruim een miljoen bedrijfsmiddelen online, die gebruikmaken van Connected Services. Door gebruik te maken van de werkelijke gegevens van voertuigen die in bedrijf zijn, kunnen we deze services voortdurend verfijnen en ontwikkelen en de operationele productiviteit en veiligheid van onze klanten verbeteren.

Geavanceerde analyse

Connectiviteit waarbij het voertuig online is en gegevens deelt, geeft veel inzicht. Het grote voordeel is een gestructureerde analyse van verschillende parameters. Is slijtage gerelateerd aan bepaalde routes? Hoe zit het met de rijstijl en energie-efficiëntie? Bij Volvo krijgt u het volledige beeld.

Continu verbeteren van chauffeursprestaties

De chauffeur is de sleutel tot efficiëntie en inzetbaarheid. Getrainde chauffeurs behandelen het voertuig behoedzamer en hebben meer tevreden passagiers. Door rijparameters te volgen wordt het makkelijker mogelijkheden voor verbeteringen te bepalen. En met onze I-Coaching-service krijgen chauffeurs direct feedback over hun rijstijl en continue training onderweg.

Voorspellend onderhoud

Door servicecontracten te combineren met continue online opvolging van technische gegevens, ontstaat een unieke, automatische en voorspellende onderhoudsplanning. Dit verhoogt de bedrijfsuren van elk voertuig, vereenvoudigt de verkeersplanning en vermindert het risico op ongeplande stilstand.

Verbonden technologieën

Bij Volvo blijven we functies ontwikkelen voor verbeterde productiviteit en veiligheid. We bieden nu al verschillende services met toegevoegde waarde op basis van real-time online gegevens.

I-Coaching

I-Coaching levert instant feedback aan de chauffeur. Informatie over toerental, stationair draaien, remmen, accelereren, te hard rijden en bochtengedrag worden in real-time weergegeven op een dashboarddisplay. Naast hulp bij het corrigeren van rijgedrag stimuleert I-Coaching de chauffeur om veiliger te rijden.

De toekomst van connectiviteit

We staan nog maar aan het begin van de mogelijkheden die voortvloeien uit toekomstige connectiviteitsoplossingen. Volvo besteedt veel aandacht aan onderzoek en innovaties ten gunste van efficiëntie, duurzaamheid en het welzijn van mensen.

We laten voertuigen communiceren

Volvo Group biedt klanten het breedste pakket in de sector met connectiviteitsoplossingen voor trucks, bussen en bouwmachines.

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Praat met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een dealer zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 dealers en servicecentra over de hele wereld.

Onze dealers

Gerelateerd nieuws en verhalen