Volvo Bus

belgië

Gegevenstoegang

Betrouwbare voertuiggegevens zijn cruciaal voor het behoud van efficiëntie en inzetbaarheid. Volvo Bus biedt uitgebreide mogelijkheden om voertuiggegevens te integreren met uw bestaande systemen, maar ook met de systemen die u aan het ontwikkelen bent. Een groot voordeel voor exploitanten, openbare transportautoriteiten en externe systeemaanbieders.

Connectiviteit voor wagenparkbeheer

In een busbedrijf vindt u waarschijnlijk verschillende digitale tools en toepassingen die kunnen profiteren van nauwkeurige en tijdige voertuiggegevens. Volvo Bus biedt uitgebreide diensten voor gegevenstoegang die operationele gegevens leveren zoals voertuigstatussen, opladen, energieverbruik en meer, op basis van de behoeften van elke klant. Volvo Bus is een groot voorstander van integratie en de ontwikkeling van nieuwe functies en diensten door derden.

FMS-gateway

Voor klanten of derden die ingebouwde hardware gebruiken om gegevens te verzamelen en te beheren, biedt Volvo Bus FMS Gateway, onze dienst voor gegevenstoegang aan boord die de FMS-standaard voor de hele sector en uitgebreide operationele gegevensinhoud ondersteunt, gericht op elektromobiliteit.

Standaardisatie

Volvo Bus heeft de behoefte van klanten aan gegevens begrepen en ondersteunt het idee dat hardware en software zo moeten worden ontworpen dat modules kunnen worden geïntegreerd in een samenhangende architectuur voor alle merken. Daarom maakt Volvo Buses deel uit van verschillende organisaties zoals ACEA en ITxPT die de standaardisatie van de personenvervoersector vormgeven. Volvo Buses onderneemt de nodige stappen om te voldoen aan industrienormen en best practices.

Veelgestelde vragen - Diensten voor gegevenstoegang van Volvo Bus

FMS-gateway vertaalt informatie uit het interne netwerk van het voertuig naar de FMS-standaard. De FMS-gatewayservice van Volvo Bus voldoet aan de FMS-standaard en biedt ook uitgebreide operationele gegevensinhoud gericht op elektromobiliteit. FMS is het wagenparkbeheersysteem dat een standaardinterface is voor voertuiggegevens, ontwikkeld door de European Automobile Manufacturers' Association (ACEA), een in de EU gevestigde automobielstandaardgroep. 

Externe API's zijn externe toepassingsprogramma-interfaces die worden gebruikt voor systeem-tot-systeemcommunicatie en integratie met klantsystemen. Er is geen extra apparatuur aan boord van de klant nodig om deze te gebruiken.

De onboard-service van Volvo Bus voldoet aan de FMS-standaard, ontwikkeld door ACEA. 

De externe API-services van Volvo Bus zijn gebaseerd op het externe Fleet Management System (rFMS) van ACEA.

Er wordt gewerkt aan het naleven van de externe voertuigstandaard Telediagnostic for Intelligent Garage in Real-time (TiGR), ontwikkeld door de Information Technology for Public Transport (ITxPT).

Neem contact met mij op overPrivacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Mandatory