Volvo Bus

belgië

E-mobility

Ga elektrisch met Volvo

Wereldwijd zetten steeds meer steden stappen in de richting van nul uitstoot. Bij Volvo hebben we onze lat nog hoger gelegd. Omdat wij vinden dat mensen meer verdienen dan alleen schone lucht en minder lawaai. Wij vinden dat mensen veilig, slim, betrouwbaar en echt duurzaam openbaar vervoer verdienen met een minimale impact op het milieu. Kies daarom voor elektrisch met Volvo.

's Werelds meest verantwoorde elektrische bussysteem

Duurzaamheid voorbij uitstoot

Bij Volvo nemen we de verantwoordelijkheid voor de volledige impact die onze producten en diensten op het milieu hebben, tijdens de hele waardeketen, van het begin tot het einde. We zorgen ervoor dat de materialen, de fabricage, het gebruik en de recycling voldoen aan de hoogste milieunormen. We controleren dit en publiceren de gevonden resultaten. Als klant maakt u deel uit van onze inspanningen voor een wereld met circulaire producten die geen onnodige schade aan mensen en de planeet toebrengen. 

Zorg voor het milieu

Veiligheid voorbij de bus

Het is onze ambitie om het veiligste elektrische bussysteem ter wereld aan te bieden. Volvo is al bijna een eeuw pionier op het gebied van veiligheidsinnovatie en we geloven echt in een stad met nul ongelukken. Vandaag de dag leiden we de ontwikkeling met superieure productveiligheid, chauffeursondersteuning en verbonden oplossingen. Maar veiligheid omvat zoveel meer. Chauffeursopleidingen, laadoplossingen, hoogspanningsveiligheid in het depot en niet in de laatste plaats cyberbeveiliging zijn voor ons bij Volvo zeer belangrijke thema's.

Veiligheid

Betrouwbaarheid voorbij de levering

Als wereldwijde leverancier van elektrische voertuigen heeft Volvo in een aantal steden complete elektrische bussystemen met oplaadinfrastructuur geïmplementeerd. Door een langdurige en nauwe samenwerking met klanten en partners, stemmen we alle E-mobility-oplossingen af op de individuele stad. Door ons wereldwijde servicenetwerk zijn we altijd in de buurt om te kunnen helpen en de betrouwbaarheid en efficiëntie te garanderen die onze klanten van ons verlangen. We steven naar geen enkele ongeplande uitval, en dat is een enorme verantwoordelijkheid. 

Kwaliteit

Complete E-mobility-oplossing

Wanneer een stad kiest voor elektrisch, heeft dat niet alleen gevolgen voor het vervangen van voertuigen. Energievoorziening, dagelijks onderhoud, laadstrategie en planning voor de inzet van voertuigen zijn slechts enkele van de gebieden die aan nieuwe voorwaarden moeten voldoen. Volvo biedt complete E-mobility-oplossingen die in nauwe samenwerking samen met elke stad zijn ontwikkeld en geconfigureerd. Het omvat alles, van efficiënte elektrische bussen en relevante diensten tot een open interface-infrastructuur en zijn implementatie. 

Simulaties en implementaties

De transitie in het openbaar vervoer van diesel naar elektrische bussen is een complexe opgave. We hebben veel ervaring in het simuleren van verschillende routes en het berekenen van laadstadia voor maximale inzetbaarheid en efficiëntie. Samen met de operator bepalen we de energievraag voor het traject en garanderen vervolgens dat deze capaciteit beschikbaar is. We bieden dit aan als onze bruikbare-energiebelofte. Voor de infrastructuur werken we samen met de voorkeursleverancier en het netwerkbedrijf.

Een partner voor de toekomst

Hoe maakt men de ontwikkeling van het openbaar vervoer in een stad toekomstbestendig? Volvo loopt al jaren voorop bij de ontwikkeling van E-mobility-oplossingen en binnen de hele Volvo Group delen we een aanzienlijke expertise.

Klaar voor de toekomst

We werken nauw samen met steden voor het implementeren van duurzame elektrische bussystemen. Open standaarden zijn een belangrijk voorbeeld van hoe toekomstbestendige technologieën kunnen worden beveiligd. Een ander belangrijk element zijn de verbonden diensten van Volvo die voldoen aan de nieuwe voorschriften en die klaar zijn voor een stapsgewijze ontwikkeling van automatisering.

Film over Volvo Bus Zero City Manifesto

Creëer uw Zero City met Volvo Bus

Steden over de hele wereld werken aan het oplossen van de belangrijkste uitdagingen van verstedelijking: luchtkwaliteit, lawaai en files. Volvo wil steden helpen in hun transitie naar steden met nul uitstoot, lawaai en files, en met nul ongevallen. Met een complete E-mobility-oplossing, efficiënte elektrische bussen en onze ervaring in het implementeren en met toekomstbestendige technologieën.

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Praat met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een dealer zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 dealers en servicecentra over de hele wereld.

Onze dealers