Volvo Bus

belgië

Elektrische bussen

Volvo’s pakket voor geëlektrificeerd openbaar vervoer omvat veel meer dan alleen bussen, hoewel ze het zichtbare en hoorbare beeld vormen van een ware revolutie. Volvo levert daarnaast de kennis, ervaring en services die nodig zijn voor een soepele en verantwoorde transitie naar een nieuw tijdperk van openbaar vervoer.

Elektrisch rijden met Volvo

Wanneer een stad kiest voor elektrisch, heeft dat niet alleen gevolgen voor het vervangen van voertuigen. Energievoorziening, dagelijks onderhoud, laadstrategie en planning voor de inzet van voertuigen zijn slechts enkele van de gebieden die aan nieuwe voorwaarden moeten voldoen. Met Volvo als partner profiteert u van onze gedegen kennis van het openbaar vervoer en onze processen voor een gecontroleerde en snelle implementatie.

Hoe doet u dit?

De transitie in het openbaar vervoer van diesel naar elektrische bussen kan een complexe opgave zijn. Met Volvo krijgen route na route een geoptimaliseerde oplossing. We hebben veel ervaring in het simuleren van verschillende routes en het berekenen van laadstadia voor maximale inzetbaarheid en efficiëntie. Ook hebben we jarenlange ervaring in het samenwerken met aanbieders van laadoplossingen zodat we kunnen zorgen voor een optimale plaatsing en implementatie van laadstations.

Efficiënt opladen

Alle routes zijn verschillend. Afstand, capaciteitsbehoefte, klimaat en topografie stellen de randvoorwaarden. Daarom biedt Volvo verschillende methoden voor maximale oplaadflexibiliteit. Deze kunnen ook worden gespecificeerd met geoptimaliseerde energieopslagcapaciteit. Op deze manier kunt u laadtijden en energiebehoeften optimaliseren en aanpassen aan uw planning en de logistiek van uw wagenpark.

Turnkey-oplossingen

Volvo Turnkey is een complete oplossing die voertuigen, batterijcontract, reparaties en onderhoud, busmonitoring en projectmanagement omvat. Volvo verzorgt al het onderhoud van zowel de voertuigen als de batterijen ervan een vast maandbedrag. Wat u krijgt, is een gegarandeerde inzetbaarheid tegen een gespecificeerde kilometerprijs.

e-mobility voor steden met nul uitstoot

Bij Volvo Bus streven we naar de visie van de Zero City, waar inwoners geen hinder ondervinden van emissies, ongevallen, files en lawaai. We weten dat veel mensen deze visie delen en we werken nauw samen met steden, instanties en exploitanten. We weten ook dat zelfs als de ultieme stad met nul uitstoot nog geen realiteit is, we wel aanzienlijke verbeteringen kunnen doorvoeren, vanaf vandaag, morgen en elke dag die voor ons ligt. Daarom bieden we oplossingen voor alle stadia van die reis.

Circulariteit en duurzaamheid

Zorg voor het milieu is een van onze kernwaarden. Voor ons is het meer dan een grootse uitspraak, het is een verplichting en een investering. We zijn ervan overtuigd dat onze toewijding en onze inzet op onderzoek zeer gunstig zullen zijn voor ons, onze klanten en de planeet waarop we leven.

Tweede leven van de batterij

Het energieopslagsysteem van een Volvo-bus heeft een lange levensduur. Daarna kunnen de batterijen worden gebruikt in andere toepassingen zoals energiebanken in appartementencomplexen, en ten slotte kunnen de materialen efficiënt worden gerecycled.

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Praat met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een dealer zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 dealers en servicecentra over de hele wereld.

Onze dealers