Volvo Bus

belgië

Volvo Bus biedt nieuwe initiatieven aan om touringcarklanten te helpen

Touringcarbedrijven staan voor de start van een nieuw seizoen met minder passagiers en nog steeds geldende reisbeperkingen. "Snelle en effectieve oplossingen die met de huidige marktsituatie rekening houden, zijn essentieel om onze klanten te helpen bij de herstart van hun bedrijf", zegt Karl Johansson, Business Development Director, Coach Europe bij Volvo Bus.
Karl Johansson loopt door het gangpad in een Volvo-bus
"Volvo Bus biedt een aantal initiatieven aan, waaronder flexibele financiering en twee nieuwe servicecontracten om onze klanten in deze moeilijke marktsituatie te ondersteunen", aldus Karl Johansson, Business Development Director, Coach Europe bij Volvo Bus.

Wat is de huidige situatie in de touringcarsector?

"De huidige markt blijft ongelooflijk moeilijk voor touringcarbedrijven. Helaas moeten veel van onze klanten vechten voor het voortbestaan van hun bedrijf. De toeristische sector is bijzonder hard getroffen en ligt bijna compleet stil. Touringcarbedrijven proberen creatief te zijn en ergens anders nieuwe kansen te vinden, maar ze zijn natuurlijk zeer voorzichtig om extra risico's te nemen. Lijndiensten zijn minder hard getroffen omdat ze in veel regio's een essentiële dienstverlening aan de samenleving bieden. Toch zijn er veel buslijnen geannuleerd en hoewel ze nog wel rijden, zijn er minder passagiers en dus ook minder inkomsten voor onze klanten.

"Veel bedrijven staan nu voor de start van een nieuw seizoen. In principe begint een normaal seizoen in Europa in de maand april, maar net als in 2020 zal dat dit jaar niet het geval zijn. We hopen dat de situatie in de zomermaanden keert, maar we verwachten toch grote beperkingen op het vlak van reizen. We kunnen niet anders dan de realiteit voor 2021 aanvaarden."  

In deze onzekere tijden willen we de nauwe relaties met onze klanten onderhouden en luisteren naar hun behoeften.

Hoe gaat Volvo Bus om met de moeilijke omstandigheden waarin klanten momenteel verkeren?

"Uiteraard willen we in deze onzekere tijden de nauwe relaties met onze klanten onderhouden en luisteren naar hun behoeften. Een eerste punt waarop Volvo Bus inzette, was het veiliger maken van onze bussen aan de hand van het Clean & Care-programma. Dit houdt onder meer in dat we zorgen voor een continue desinfectie van lucht en alle oppervlakken in het voertuig, voor scheidingswanden die de chauffeur beschermen, voor zeer efficiënte actieve filters en ontsmettingsmiddelen aan boord. Dit is niet alleen in het voordeel van de touringcareigenaar en zijn bedrijf, maar speelt ook een belangrijke rol voor de veiligheid van het personeel en uiteraard van de passagiers. Klanten die dit programma al gebruiken, zijn er zeer tevreden over.

Bij de herstart van touringcarbedrijven zien we twee belangrijke obstakels, namelijk een beperkte cashflow en marktonzekerheid. Daarom sloegen we de handen in elkaar met Volvo Financial Services voor de lancering van 'Flexible Financing'. Hiermee willen we een aantal slimme oplossingen voor huren en kopen aanbieden.

"Bij de herstart van touringcarbedrijven zien we twee belangrijke obstakels, namelijk een beperkte cashflow en marktonzekerheid. Daarom sloegen we de handen in elkaar met Volvo Financial Services voor de lancering van 'Flexible Financing'. Hiermee willen we een aantal slimme oplossingen voor huren en kopen aanbieden met lagere initiële investeringen, kortere contracttermijnen, aantrekkelijke afkoopopties en mogelijkheden om de overeenkomsten in de loop van de tijd te wijzigen. We hebben deze oplossingen zorgvuldig uitgedacht om onze klanten zo makkelijk mogelijk te laten herstarten."

Hoe werken deze flexibele financieringsopties precies?

"Momenteel zijn er vier verschillende opties die op de huidige situatie zijn afgestemd. De eerste optie is verhuur op korte termijn. Bedrijven kunnen touringcars huren voor een periode van drie maanden tot een jaar. Aan het einde van de overeenkomst kunnen ze bij aankoop van het voertuig een groot deel van de huursommen terugvorderen. Een aantrekkelijk aanbod dus en tegelijk een kans om de markt te verkennen zonder al te veel risico te moeten nemen. De tweede optie is een kilometervergoeding voor minimaal twee jaar. We leggen een minimumaantal kilometers vast. Als de klant meer kilometers rijdt, betaalt hij gewoon per kilometer. De derde optie is een seizoenslease waarbij de klant min of meer betaalt op basis van seizoensschommelingen. Ten slotte kunnen bedrijven bij aankoop van een touringcar de eerste drie maandaflossingen uitstellen en zal Volvo Bus de rente voor deze periode dekken. Het aanbod voor flexibele financiering geldt voor voertuigen in voorraad en zowel nieuwe als bestaande klanten in bepaalde Europese markten kunnen er gebruik van maken, voor een bepaalde periode of totdat de economische situatie aanzienlijk verbetert. We zullen ook elke optie opvolgen. Als we merken dat één bepaalde oplossing bijzonder goed werkt, zullen we deze waarschijnlijk blijven aanbieden."

Kunnen we andere initiatieven verwachten zodra bedrijven van klanten het weer goed doen?

"Ja, voor de toekomst stellen we met veel plezier twee nieuwe servicecontracten voor waarmee we onze klanten gemoedsrust willen bieden zodra hun normale business weer op gang is. Het Flexigold-servicecontract is een flexibel, op gebruik gebaseerd contract. Het biedt alle voordelen op het vlak van beschikbaarheid van het Volvo Gold-contract, maar houdt ook rekening met de seizoensschommelingen van een touringcarbedrijf. De kilometerstand van het voertuig wordt via realtime monitoring geregistreerd. Op jaarbasis is er een afwijking van zo'n 20% procent mogelijk ten opzichte van het aantal kilometers dat in het contract is vastgelegd. Eenvoudig gesteld: hoe minder u rijdt, hoe minder u betaalt. Hiermee kunnen we beter inspelen op het seizoensgebonden karakter van de touringcarsector. Daarnaast bieden we het Gold Contract Extended aan. Dit is een combinatie van ons Volvo Gold-servicecontract en het Towing Extended-contract, en dekt ook bijkomende kosten in geval van pech. Zoals van vervangend vervoer om naar zijn bestemming te rijden of een hotelverblijf voor alle passagiers ter waarde van maximaal 5000 euro."

Hoe ziet de toekomst eruit van een sector die zwaar is getroffen door de pandemie?

"Dat is erg moeilijk te voorspellen, maar 2021 wordt opnieuw een moeilijk jaar voor de sector. We proberen onze business weer te laten opkrabbelen en passagiers te verwelkomen, ook al is dat in kleinere aantallen en waarschijnlijker pas tegen het einde van het hoogseizoen. We moeten deze storm samen door en hopen dat deze nieuwe initiatieven onze klanten door deze onzekere periode zullen helpen. Het is alvast positief dat veel consumenten graag opnieuw willen reizen. We kijken enorm uit naar een snelle heropleving van de touringcarsector."

Related News