Volvo Bus

belgië

Volvo Bus tekent een intentieverklaring met MCV voor de productie van elektrische bussen voor de Europese markt

Volvo Bus heeft een intentieverklaring ondertekend met opbouwer MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) met de intentie carrosserieën te bouwen voor zijn elektrische bussen voor het stads- en streeksegment op de Europese markt. Het is de bedoeling dat de serieproductie in de zomer van 2024 van start gaat en dat de eerste elektrische bussen begin 2025 aan klanten in Europa worden geleverd.
Volvo 7900E

"Wij zijn zeer verheugd om onze samenwerking met MCV verder te verdiepen, aangezien zij zowel de ervaring als de competentie hebben om carrosserieën van de hoogste kwaliteit te produceren die voldoen aan de Europese normen en eisen," zegt Dan Pettersson, Senior Vice President bij Volvo Bus. "Door samen te werken met een externe carrosseriebouwer hebben wij meer flexibiliteit om beter aan de eisen van de markt en de klanten te voldoen."

Het is de bedoeling dat MCV in licentie carrosserieën gaat produceren voor de standaard Volvo 7900E 12m (Volvo 7900 Electric) en de gelede Volvo 7900E (Volvo 7900 Electric Artic) met zowel twee als drie assen. Voor het intercitysegment zullen Volvo Bus en MCV samenwerken om een elektrisch aanbod te ontwikkelen. Zoals eerder meegedeeld blijft de chassisproductie in de fabrieken van Volvo Bus in Borås en Uddevalla, Zweden.

"Volvo Bus zal het aanspreekpunt zijn voor de klanten om de hoge normen te garanderen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit. Wij zullen onze klanten blijven ondersteunen met uptime-services en reserveonderdelen, zowel voor nieuw te bouwen voertuigen als voor klanten die reeds Volvo-bussen in hun wagenpark hebben", aldus Dan Pettersson.

MCV is reeds een van de belangrijkste partners van Volvo Bus en heeft met succes carrosserieën geleverd aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, zoals Metroline die de elektrische bussen zal gebruiken in het Londense openbaar vervoer.

"Wij kijken ernaar uit om ons partnerschap met Volvo Bus uit te breiden en samen te werken om een aantrekkelijk aanbod voor hun klanten te creëren", zegt Karim Ghabbour, voorzitter van MCV, Manufacturing Commercial Vehicles.

Het partnerschap met MCV maakt deel uit van het nieuwe bedrijfsmodel van Volvo Bus in Europa, dat erin bestaat zich te concentreren op de productie van chassis en samen te werken met externe carrosseriebouwers om klanten een volledig gamma stads- en streekbussen en touringcars aan te bieden. De intentieverklaring met MCV heeft betrekking op carrosserieën voor elektrische bussen voor het stads- en streeksegment in Europa. Parallel aan de samenwerking met MCV onderzoekt Volvo Bus aanvullende aanbiedingen met andere carrosseriebouwers.

Feiten - Over MCV

MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) is opgericht in 1994. Het hoofdkantoor is gevestigd in Caïro, Egypte, en het bedrijf levert wereldwijd bedrijfsvoertuigen aan markten als Europa, Azië, Australië, Afrika en Latijns-Amerika. MCV heeft een productiecapaciteit van 10.000 bussen per jaar.

Göteborg,

25 april 2023

Voor meer informatie kunt u terecht bij : Veerle Ringoir, Marketing & Communication, Volvo Bus Benelux, Tel: +32 494 10 27 36 of email: veerle.ringoir@volvo.com