Volvo Bus

belgië

Zorg voor het milieu

Overal ter wereld staan steden voor dezelfde uitdaging: hoe ze op een duurzame manier kunnen groeien. Het openbaar vervoer vervult hierin een sleutelrol. Daarom streven we ernaar bij te dragen aan het vormen van de steden van de toekomst, vrij van opstoppingen, emissies en lawaai. En onze visie is duidelijk: we willen wereldwijd marktleider worden in duurzame transportoplossingen. 

Zorg voor het milieu

Zorg voor het milieu is een kernwaarde van Volvo. Maar wat ons betreft, gaat het om meer dan alleen schone lucht. Het gaat over verantwoord gebruik van hulpbronnen en over strategieën voor een milieuvriendelijke en kostenefficiënte infrastructuur. Hierdoor kunnen we uiteindelijk schone, stille en efficiënte transportoplossingen bieden die geheel nieuwe mogelijkheden opleveren voor moderne stadsontwikkeling.

Toonaangevend in elektrische bussen

Volvo heeft een unieke productportefeuille met e-bussen. We zijn een krachtige voorstander van de transitie naar elektromobiliteit, ook bekend als e-mobiliteit of Engels e-mobility, maar we zullen niettemin onze klanten bijstaan in de overgangsperiode, en ook de best mogelijke oplossingen bieden voor diesel- en hybridetechnologie. 

Schonere wagenparken met bussen

In de voortdurende inzet op zorg voor het milieu heeft Volvo Bus zich aangesloten bij The Global Industry Partnership on Soot-Free Clean Bus Fleets, dat streeft naar roetvrije, schone bussen. Wij vinden dat dit initiatief de vernieuwing van de wagenparken met bussen kan versnellen, en daarmee ook de luchtkwaliteit in steden over de hele wereld kan verbeteren. 

Stel u een stad voor zonder verkeersgeluiden

Milieuvriendelijke technologieën

Volvo is toonaangevend op het gebied van elektromobiliteit, met meer dan 4200 verkochte hybride en elektrische hybride bussen over de hele wereld. Het gebruik van elektriciteit in plaats van fossiele brandstof heeft direct en langdurig positieve effecten op het milieu en op de kwaliteit van het menselijk leven.

Laden en batterijen

De elektrische bussen van Volvo kunnen op verschillende manieren worden opgeladen: onderweg en in de remise. Met OppCharge waarborgen we een slim en milieuvriendelijk gebruik van de oplaadinfrastructuur en accu's, en zorgen we voor maximale operationele flexibiliteit.

Hybridetechnologie

Hybridebussen kunnen tot wel 40% reductie geven van brandstofverbruik en uitstoot. En de voordelen zijn er vanaf de eerste dag, aangezien de hybridebussen geen speciale infrastructuur nodig hebben en de oudere bussen meteen kunnen vervangen.

Tweede gebruiksleven van de batterij

Bij het recyclen van een elektrische bus besteden we veel aandacht aan de batterijen. Zelfs als de capaciteit is afgenomen, is die nog steeds in staat energie op te slaan, bijvoorbeeld in wooncomplexen. 

Baanbrekende, duurzame productie

Onze chassisfabriek in het Zweedse Borås is de eerste fabriek voor bussen die uitsluitend draait op hernieuwbare energie. Met blokverwarming uit biobrandstoffen en voertuigen die op de locatie op HVO en fossielvrije hydroelektriciteit rijden, is het totale energieverbruik van de fabriek met 15% verminderd. En we zitten niet stil. We streven naar een CO2-voetafdruk van nul, en komen daar elke dag dichterbij.

Maak kennis met e-mobility van Volvo

Wilt u meer weten?

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie