Volvo Bus

belgië

Scandinavisch ontwerp

Ontwerp is zoveel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Functionaliteit, menselijke interactie en verantwoord gebruik van materialen vormen de basis van de Scandinavische ontwerptraditie. Het voortreffelijke uiterlijk is het resultaat van innovatie en creatief vakmanschap. In een Volvo is alles er met een reden. In onze ontwerpen zijn aerodynamica, ergonomie, comfort en onderhoudsgemak vaste voorwaarden en we stellen nooit esthetiek boven prestaties en functionaliteit. Dat maakt onze beeldtaal duidelijk en consistent. Al bij de eerste oogopslag is een Volvo onmiskenbaar een Volvo. 

Het ontwerp van de nieuwe premium touringcar van Volvo Bus: Volvo 9900

Alles wat we doen, wordt ervaren door mensen. Dus in elk ontwerp, in elke oplossing en in elk detail moet de mens centraal staan, omgeven door zorg en respect van onze kant.

Kenmerkende koplampen

De V-vormige lampen zijn een duidelijke beeldbepaler, waardoor de bus van afstand direct is te herkennen als een Volvo.

Aerodynamica

De ronde voorzijde, strakke zijkanten en opvallende hoeken aan de achterzijde dragen bij aan een uitstekende aerodynamica en lager brandstofverbruik. 

Ontworpen voor chauffeur

De omgeving van de chauffeur is gericht op controle en comfort voor de chauffeur. De vormgeving is overzichtelijk, met vloeiende lijnen en intuïtieve groepering van bedieningselementen. De instrumenten zijn gemakkelijk te zien en alles zit binnen handbereik.

De indeling van de cabine

De doorstroming van passagiers is van groot belang in een stadsbus. Vlot in- en uitstappen vraagt om een efficiënte en passagiersvriendelijke indeling.

Onderhoudsgemak

Lampen, panelen en allerlei andere componenten moeten worden ontworpen met onderhoud in het achterhoofd. Gemeenschappelijke onderdelen en snelle montage zijn maar een paar voorbeelden van premium ontwerpen.

Bekroond ontwerp

We zijn er trots op dat ons ontwerp in de loop der jaren meerdere keren is bekroond voor functionaliteit en fraaie vormgeving.

Wilt u meer weten?

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie