Volvo Bus

belgië

Ontdek Volvo 7900 Electric

Met de Volvo 7900 Electric-reeks krijgt u de flexibiliteit om passagierscapaciteit en laadoplossingen aan te passen aan uw activiteiten. De chauffeursergonomie van wereldklasse, en de baanbrekende veiligheid zijn de kenmerken van Volvo, en onze elektrische bussen bieden een stille en comfortabele ervaring voor zowel chauffeurs als passagiers.

Lengte: 12 m, 18 m of 18,7 m

Maximale passagierscapaciteit: 98 (12 m), 150 (Geleed)

Vermogen en rijeigenschappen

De elektrische bussen van Volvo zijn voorzien van krachtige elektrische Volvo-aandrijflijnen en geoptimaliseerde transmissies die het vermogen en de rijeigenschappen leveren die nodig zijn voor een veilige werking in de meest veeleisende omstandigheden. Het nieuwe gelede model heeft een dubbele motor met een vermogen van maar liefst 540 pk om ook op steile wegen dezelfde betrouwbare prestaties te garanderen als een bus van 12 meter. Volledig beladen kan hij meer dan 50 km/uur op een helling van 6% blijven rijden, en de functie Hill Start garandeert een veilige start met zware ladingen, zelfs op een helling van 20%.

Flexibele accuconfiguratie

Passagierscapaciteit en rijbereik tussen oplaadbeurten zijn belangrijke parameters bij het bepalen hoe de accucapaciteit moet worden geconfigureerd om de efficiëntie van uw bedrijf te maximaliseren. Met onze flexibele accuconfiguraties kunt u de energieopslag van uw bus optimaliseren. De bus van 12 meter heeft een accucapaciteit van maximaal 250 kWh en de gelede bus van maximaal 300 kWh. En u kunt opladen zoals u wilt: snelladen met de pantograaf maar ook handmatig laden in de remise via de kabel.

Lees meer over opladen & accu's

Chauffeurscomfort voor nul verloop onder chauffeurs

De Volvo 7900 Electric is ontworpen rond de chauffeur, waardoor rijden indrukwekkend eenvoudig, stil en comfortabel is. De stille werkruimte, de ergonomische chauffeursomgeving en Volvo Dynamic Steering verminderen stress en verbeteren het werkcomfort. Het is een werkplek die op alle mogelijke manieren is ontworpen om ervaren chauffeurs aan te trekken, te werven en te behouden en het verloop tot nul te verlagen.

Laag interieurgeluid

De stille sfeer maakt het makkelijker om met anderen te praten en u kunt het volume verlagen als u naar muziek luistert. Het rustige interieur is zeer plezierig voor de chauffeur, wat stress vermindert waardoor hij beter gefocust en alert blijft.

Ergonomisch ontwerp

De comfortabele chauffeursomgeving van de Volvo 7900 Electric is waarschijnlijk een van de beste die er zijn, met een ergonomisch ontwerp van wereldklasse en uitstekend zicht op de weg. De soepele elektrische aandrijving zorgt ook voor minder trillingen tijdens het rijden.

Volvo Dynamic Steering (VDS)

Met Volvo Dynamic Steering kost het besturen van een bus geen kracht. Het moeiteloze manoeuvreren op rotondes en in bochten is een belangrijk voordeel voor de chauffeur en vermindert het risico op klachten aan nek, schouders en armen aanzienlijk.

Veiligheid

Bij Volvo komt veiligheid altijd op de eerste plaats. De Volvo 7900 Electric beschikt over een reeks veiligheidstechnologieën en rijhulpsystemen om ongevallen te helpen voorkomen. Zonebeheer met veiligheidszones, voetgangers- en fietserdetectie en de mogelijkheid van veiligheidsgordels op alle stoelen zijn slechts enkele voorbeelden.

Pedestrian & Cyclist Detection System

De Volvo 7900 Electric kan worden uitgerust met ons nieuwe Pedestrian and Cyclist Detection System. Het is een waarschuwingssysteem dat de chauffeur alarmeert wanneer er een botsing dreigt met onbeschermde weggebruikers voor de bus.

Safety Zones

Met Volvo Safety Zones kunt u uw eigen gebieden definiëren waar gericht rijden is vereist. In zo'n zone wordt de snelheid van het voertuig automatisch beperkt tot een door u bepaalde waarde, bijvoorbeeld bij het passeren van scholen en ziekenhuizen of in de remise.

Electronic Stability Program

De 12 meter-uitvoering van de Volvo 7900 Electric is uitgerust met Electronic Stability Program (ESP). Het vermindert aanzienlijk het risico dat de bus van de weg raakt, zowel bij normale als gladde wegomstandigheden.

Superieur comfort binnen

Het maakt niet uit of het weer buiten arctisch koud of mediterraan heet is, de Volvo 7900 Electric heeft bewezen een perfect binnenklimaat te garanderen. De bus is uitgerust met aparte automatische klimaatsystemen voor de passagiers en de chauffeur, wat zorgt voor optimale werkomstandigheden. Het verwarmingssysteem is 100% emissievrij tot -5°C. Daaronder garandeert de brandstofverwarming op HVO of biodiesel een maximale milieu-efficiëntie en een goed binnenklimaat.

Fotogalerij

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Praat met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een dealer zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 dealers en servicecentra over de hele wereld.

Onze dealers