Volvo Bus

belgië

De luchtreiniger helpt touringcarbedrijven hun werk weer op te pakken

De ECO3-luchtreiniger produceert ozongas en is een van de meest effectieve manieren om chauffeurs en passagiers te beschermen tegen bacteriën en virussen. Hellbergs Buss in Zweden en Meurer Touristik in Duitsland zijn twee bedrijven die de luchtreinigers in hun bussen hebben geïnstalleerd tijdens de pandemie. "Dankzij de ECO3 hebben we al verschillende nieuwe boekingen ontvangen", zegt Mikael Hellberg.
Mikael Hellberg, eigenaar van Hellbergs Buss, met een Volvo 9900
Mikael Hellberg richtte Hellbergs Buss op in 1994 en heeft nu in totaal zeven bussen. Sinds het begin van dit jaar installeerde hij de ECO3 in alle bussen, op één na, die binnenkort wordt vervangen. "In feite was dit voor ons een positieve verandering. Ongeacht wat er ons te wachten staat op het vlak van vaccins en pandemieën ... volgens mij is dit iets blijvends. Er circuleren nog veel andere virussen en bacteriën. Als wij iets kunnen doen om onze chauffeurs en passagiers tegen ziektes te beschermen, mogen we niet aarzelen."

Busbedrijven zijn het afgelopen jaar hard getroffen door de pandemie en in veel delen van Europa stagneert de toeristische sector min of meer.

Omdat charterdiensten voor Hellbergs Buss in Skövde, Zweden, een belangrijk onderdeel van hun activiteiten zijn, investeerde het familiebedrijf in 2019 in drie nieuwe bussen: twee Volvo's 9900 en één Volvo 9700. Tijdens de pandemie werden de bussen echter vooral gebruikt voor schoolvervoer en vervangend vervoer voor treinen.

De veiligheid van chauffeurs en passagiers was het afgelopen jaar de hoogste prioriteit. Voor Mikael Hellberg was de installatie van luchtreinigers in hun bussen een voor de hand liggende beslissing.

“Uiteraard zorgen we er ook voor dat passagiers afstand van elkaar kunnen houden en dat er bij de ingang handontsmettingsmiddel aanwezig is. Maar onze beste bescherming is de ECO3-luchtreiniger; hiermee garanderen we een veilige omgeving voor onze passagiers en chauffeurs. Na installatie heb je er geen werk aan en wordt het apparaat geactiveerd zodra de stroom in de bus wordt ingeschakeld", vertelt Mikael Hellberg.

De ECO3-luchtreiniger is een van de gezondheids- en veiligheidsproducten van Volvo Bus om klanten te helpen veiliger te reizen tijdens de pandemie. Het apparaat produceert voortdurend ozongas waardoor de lucht wordt gereinigd. Ook het aantal deeltjes en organische stoffen worden verminderd op alle oppervlakken waarmee het in aanraking komt. Het systeem zorgt voor een grondige desinfectie van het businterieur en is een van de meest effectieve manieren om bestuurders en passagiers te beschermen tegen bacteriën en virussen.

Zodra de luchtreinigers geïnstalleerd waren, maakte Mikael Hellberg dit nieuws bekend aan huidige en nieuwe klanten via de socialemediakanalen van het bedrijf. Hun reactie liet niet op zich wachten!

We hebben al boekingen voor de komende maanden ontvangen, die we anders niet zouden hebben.

"We hebben al boekingen voor de komende maanden ontvangen, die we anders niet zouden hebben. Onze klanten zijn zich zeer bewust van de problematiek en volgens mij zal dit in de toekomst een doorslaggevende factor zijn. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we dankzij de investering in luchtreinigers iets eerder aan de slag dan we durfden verwachten”, zegt hij.

Sascha Meurer, eigenaar van busbedrijf Meurer Touristik in Duitsland, installeerde de ECO3 in de nieuwe Volvo 9900.

Sascha Meurer is eigenaar van Meurer Touristik, een touringcarbedrijf in de buurt van Keulen, Duitsland. Net als Hellbergs Buss biedt Meurer Touristik vervangend vervoer voor treinen aan. Ze hebben ook vaste opdrachten waarbij ze personen met een beperking en oudere mensen naar hun werk of dagcentrum brengen.

Vóór de pandemie was toerisme goed voor 50% van de bedrijfsactiviteiten. Vorig jaar werd de busvloot van het bedrijf nog uitgebreid met een Volvo 9900.

“We hebben slechts een paar toeristische uitstappen kunnen maken in de zomer en aan het begin van de herfst. Sinds november ligt onze business hier in Duitsland volledig stil. Hotels en restaurants zijn gesloten en er zijn momenteel geen geboekte busreizen. Ik hoop dat we uiterlijk in september weer kunnen starten”, zegt Sascha Meurer.

Om zijn klanten een zo veilig mogelijke reiservaring te bieden, besliste hij om de ECO3 in zijn nieuwe Volvo te installeren.

"We moeten er alles aan doen om onze passagiers te beschermen en om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Naast de ECO3 stellen we ook handontsmettingsmiddelen ter beschikking aan de ingang van de bus en houden we de nodige afstand tussen passagiers. In een schonere bus zullen onze passagiers zich veiliger voelen. Daarnaast hoop ik dat er nieuwe wettelijke vereisten komen waardoor busbedrijven met luchtreinigers in hun bussen hun activiteiten eerder mogen herstarten."

In afwachting van de herstart van de toeristische sector belt Sascha Meurer zijn klanten op. Hij vertelt hen wat het bedrijf te bieden heeft en welke veiligheidsmaatregelen ze alvast hebben genomen.

We zijn blij dat we onze klanten kunnen vertellen dat we luchtreinigers hebben geïnstalleerd en dat we een schone, veilige bus kunnen garanderen.

 "We zijn blij dat we onze klanten kunnen vertellen dat we luchtreinigers hebben geïnstalleerd en dat we een schone, veilige bus kunnen garanderen. Hopelijk kiezen ze hierdoor voor ons zodra we weer mogen reizen”, zegt hij.

HOE WERKT DE ECO3?

  • De ECO3-luchtreiniger is een van de gezondheids- en veiligheidsproducten die Volvo Bus zijn klanten aanbiedt binnen het Clean & Care-programma.
  • Een ozongenerator in het klimaatsysteem produceert voortdurend actieve zuurstof. De lucht stroomt door de filter en zo'n honderd luchtkanalen voordat ze in het interieur van de bus terechtkomt.
  • De actieve zuurstof desinfecteert de bus door virussen en bacteriën op alle binnenoppervlakken te vernietigen. Alles wordt gedesinfecteerd, van zitplaatsen, handgrepen en glaspanelen tot moeilijk bereikbare oppervlakken die alleen toegankelijk zijn via luchtstromen.
  • De ECO3 kan in nieuwe en oude busmodellen worden geïnstalleerd.
  • De ECO3-luchtreiniger is getest en gevalideerd door SGS en INTA, twee onafhankelijke testinstituten. Hun tests tonen aan dat het apparaat zeer efficiënt is tegen bacteriën, virussen en andere organische verontreinigende stoffen.

Bekijk hier de video over de ECO3!

HELLBERGS BUSS

  • Familiebedrijf opgericht in 1994.
  • Gevestigd in Skövde, Zweden.
  • Naast charterdiensten biedt het bedrijf ook schoolbussen en vervangend vervoer voor treinen aan.
  • Het bedrijf telt negen medewerkers.
  • Het bedrijf heeft twee Volvo's 9900, één Volvo 9700, één Volvo 9500 en drie kleinere bussen van andere merken. 

MEURER TOURISTIK

  • Familiebedrijf opgericht in 2008.
  • Gevestigd in Lohmar, in de buurt van Keulen, Duitsland.
  • Organiseert toeristische reizen en andere charterdiensten, maar ook vervangend vervoer voor treinen en speciale diensten voor oudere personen en personen met een beperking.
  • Het bedrijf telt 12 medewerkers.
  • Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit één Volvo 9900, één Volvo 8700, twee kleinere bussen van IVECO voor lange afstanden, maar ook verschillende kleinere voertuigen van Volkswagen en Mercedes.

Related News