Volvo Bus

belgië

Veiligheid van Volvo 9700 dubbeldekker

De Volvo 9700 dubbeldekker is voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen en beschermingssystemen voor superieure veiligheid van chauffeur en passagiers. Voor ons komt veiligheid altijd op de eerste plaats en we verbeteren ons continu in ons streven naar nul ongevallen.

Driver Alert System

Een systeem dat het gedrag van de chauffeurs en de positie van de bus op de rijstrook registreert. Als de chauffeur minder geconcentreerd raakt, geeft het systeem pop-upberichten en geluidssignalen om de chauffeur aan te sporen zich op de weg te concentreren of een pauze te nemen. 

Volvo Dynamic Steering

Een technologie die de stuurrespons en de stuurprecisie verbetert, waardoor de belasting op de schouders, nek en armen van de chauffeur afneemt.

Collision Warning en noodremfunctie

Bij een dreigende botsing krijgt de chauffeur zowel een visuele als een akoestische waarschuwing. Als de chauffeur niet reageert, worden de remmen automatisch lichtjes geactiveerd in een voorremprocedure, gevolgd door het hele remvermogen. 

Lane Keeping Support

Een waarschuwingssysteem dat de chauffeur waarschuwt als de touringcar op het punt staat onbedoeld een rijstrookmarkering te overschrijden.

I-Coaching

Een systeem waarmee u veiliger en zuiniger rijdt . Het systeem geeft direct feedback over rijparameters zoals te hoog toerental, krachtig accelereren, overmatig stationair draaien en te hoge snelheid.

Safety Zones

Met actieve lage-snelheidszones is het mogelijk ervoor te zorgen dat de bussen zich altijd aan de snelheidslimieten houden rondom gevoelige zones zoals scholen, grote bushaltes en stadscentra. 

Adaptive Cruise Control

Een radar en camera aan de voorkant detecteren voertuigen vóór de bus tijdens het rijden, en houden automatisch een ingestelde afstand tot de voorligger aan.

Pedestrian & Cyclist Detection System

Om de chauffeur in druk stadsverkeer te ondersteunen, helpt dit systeem de chauffeur om voetgangers en fietsers te detecteren die zich op een mogelijk risicovolle manier bewegen.

Elektronische stabiliteitscontrole (ESC)

Een systeem dat de chauffeur ondersteunt in kritieke rijsituaties zoals slippen of dreigend kantelen bij te snel rijden in bochten.

Beveiligingssystemen van Volvo

Volvo heeft de sterkste reputatie in de branche op het gebied van veiligheidsinnovaties. De Volvo 9700 dubbeldekker is voorzien van verschillende beveiligingssystemen die het risico op ernstig letsel bij aanrijdingen met personenauto's aanzienlijk verminderen.

Front Impact Protection (FIP)

Bij een kop-staartbotsing verhoogt de verstevigde voorkant de bescherming van de chauffeur en reisleider.

Knee Impact Protection (KIP)

Als de bestuurder geen veiligheidsgordel draagt of wanneer de voorzijde krachtig naar binnen wordt gedrukt, absorbeert deze functie de botsingsenergie om de knieën en dijbenen van de chauffeur te beschermen. 

Frontale onderrijbeveiliging

De FUPS bestaat uit een stalen balk achter de voorbumper van de bus. Deze voorkomt dat een tegemoetkomende auto bij een frontale aanrijding onder de bus vast komt te zitten.

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Contact met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een servicecentrum zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 servicecentra over de hele wereld.

Onze servicecentra